Durerile de spate pot aparea in urma unor eforturi prea mari, cum ar fi: ridicatul sau caratul obiectelor grele, practicarea unui sport, mentinerea prelungita a unei posturi gresite, precum si miscarile bruste sau fortate, sau schimbari bruste de temperatura.
Pentru a avea un spate sanatos, pe langa gimnastica medicala, va trebui sa se apeleze si la cateva remedii naturale:
Masajul terapeutic – atinge anumite puncte dureroase si elibereaza tensiunea din acea zona. Masajul sa fie combinat cu exercitii specifice recomandate de un medic specialist.
Alimente bogate in Calciu (varza, conopida, brocolii, spanac, sardine, somon, migdale, seminte), care ajuta la intarirea si protejarea coloanei vertebrale de osteoporoza.
Suc antiinflamator format din parti egale de suc de cirese amare neindulcit si suc de struguri, din care se bea 3-6 pahare zilnic. Ananasul contine niste enzime care sunt antiinflamatori naturali si te scapa de durerile de spate.
Vitaminele C, Mg si D. Vitamina C diminueaza durerile, iar vitamina D diminueaza crampele musculare (se gaseste in lapte inbunatatit sau prin expunere la soare ). Magneziul asigura buna functionare a sistemului muscular si indeparteaza durerile de spate.
Usturoiul – este bine de consumat zilnic doi catei pe stomacul gol. Sau opt catei de usturoi dizolvati in putin ulei de nuca de cocos (sau de susan) incalzit la foc mic, racit si masat usor cu acel ulei obtinut in zona afectata. Se lasa trei ore dupa care se face o baie in apa calda. Daca se urmeaza 15 zile acest tratament durerile dispar.
Bai cu esenta de eucalipt sau alge marine.
Masaj cu ulei de iarba-neagra (macerati 100 g flori de iarba-neagra in 500 ml ulei de masline timp de zece zile, amestecand frecvent. Dupa zece zile filtrati amestecul. Masati zonele dureroase cu acest macerat de trei ori pe zi) calmeaza durerile de spate.
Crema cu capsaicina este ingredientul picant din ardeiul iute – sub forma de crema el actioneaza ca un analgezic, ameliorand durerea.
Infuzie de coaja de tei – 50g coaja de tei fiert intr-un litru de apa la foc mic pana se evapora un sfert din apa. Beti cate putin si des din aceasta infuzie, intre mese, timp de 3 saptamani.
Infuzie din radacina uscata de gheara diavolului – 1,5 g de radacina uscata in 300 ml apa clocotita, acoperiti vasul si lasati-l la macerat timp de 8 ore, apoi filtrati. Inainte de fiecare masa beti 100 ml din aceasta infuzie.
Cataplasma cu varza – Fierbeti in putina apa patru frunze de varza, doua cepe tocate marunt si patru pumni cu tarâte de ovaz. Filtrati si lasati sa se raceasca, apoi intindeti amestecul pe o bucata de panza. Aplicati compresa pe zona dureroasa si mentineti-o 2 ore.
Cataplasma cu argila – pasta (din argila uscata sub forma de pudra amestecata cu apa) intinsa pe o frunza de varza (2 cm) si acoperita cu o alta frunza se aplica pe zona dureroasa timp de o ora.
Multi apeleaza la remedii naturale pentru multe simptome, dar este bine de retinut ca